Reisa nasjonalpark

Mektig natur i nord-Troms

Fra Reisavann til Saraelv. Fra vidde til lavland. Turen byr på indrefileten av Reisa nasjonalparks varierte og storslåtte natur.

Adkomst
Turen starter i Kautokeino langs anleggsveien til Bidjovagge med bil sommerstid eller snøskuter vinterstid.

Midnattssol og nordlys over viddelandskap
I Bidjovagge er du oppe på vidda, der midnattssola flommer og nordlyset flammer uforstyrret. Herfra er det tre kilometer ned til Reisavann og Statskog sin utleiehytte Reisavannhytta. Hvis du ønsker en snill start på turen kan du legge inn en overnatting her.

Videre går turen over, eller langs Reisavann med retning mot Reisadalen. Viddelandskapet med store myrområder og fjellbjørkeskog er omkransa av lave og avrunda fjellformasjoner. Her er det fiskevann og rypeterreng så langt øyet kan se.

Ettersom man legger kilometerne bak seg, endrer landskapet gradvis karakter. Det blir mer kupert, dypere dalføre og fjellene reiser seg stadig høyere rundt deg.

 

Laksefiske i villmarka
Den bratte nedgangen mot Imo, med Imofossen og Imojuvet, markerer starten på Reisadalen. Du vil nå stifte bekjentskap med den sagnomsuste Reisaelva og Nedrefosshytta som er et naturlig delmål for denne turen. Herfra går veien videre på båt på elva eller til fots langs elva i en storslagen canyon som er en av hovedattraksjonene i Reisa nasjonalpark. Her får du virkelig kjenne på følelsen av å være en liten brikke i en større sammenheng. Reisaelva er lakseførende fra Imofossen og nedover, og huser en av Norges beste storlaksstammer.

Etter hvert som du beveger seg nedover Reisadalen åpner dalen seg noe mer opp og villmarka slipper taket rolig og gradvis. Turen avsluttes ved Saraelv, øverst i den bebodde delen av dalen.

Turen tar 2-4 dager, alt etter ambisjonsnivå og hva du ønsker å gjøre underveis. Den kan gjennomføres like godt både sommerstid og vinterstid. Alt etter sesong er det rike muligheter for innlandsfiske, laksefiske og småviltjakt i områdene du passerer. Statskog og Troms turlag står for ubetjente losji underveis.

Velkommen til villmarksperlen Reisa!

mirtanLes mer om Miran og Tonje sin tur til Reisadalen

Til bloggen

Reisa nasjonalpark

Kart over området

Artikkel på Godtur.no

Reisa nasjonalpark

Bildegalleri

Foto: Geir Wagnild

Foto: Geir Wagnild

Foto: Geir Wagnild

Foto: Geir Wagnild

Foto: Geir Wagnild

Foto: Tarjei Gunnestad

Foto: Tarjei Gunnestad

Foto: Geir Wagnild

Foto: Tarjei Gunnestad

Foto: Tarjei Gunnestad

Foto: Tarjei Gunnestad